Pi Network (Pi Ağı) Nedir?

Pi Network Nedir? (Pi Coin)

Pi Network, picoin nedir?, Picoin, coin, bitcoin,



Pi network, yeni bir kripto para birimidir. Öncelikle kripto para nedir? konusunu açıklayalım. Kripto para, işlemlerini güvenceye almak için kriptografi yöntemi ile korunan dijital bir varlık olan sanal para birimidir. Kripto para terimi ilk olarak Bitcoinpicoin de yeni bir sanal para birimidir. Stellar Consensus Protocol tarafından oluşturulup tüm dünyada madenciliği başlayan picoin para birimi henüz işlem gören ya da borsada yer alan bir varlık değildir. Çok yeni bir sistem olup hızlı bir yayılım göstermektedir. Henüz işlem görmese de gelecek vadeden bir sanal para birimi diyebiliriz.

Pi Network Nasıl Çalışır?

Pi Network, picoin nedir?, Picoin, coin, bitcoin,


Madenciliği yapılan diğer çoğu kripto parada olduğu gibi Pi’de de yarılanma (halving) söz konusu. Yarılanma tetikleyicisi ise üye sayısı. Mevcut üye sayısı 10 sayısının her yeni kuvvetine ulaştığında (yüz bin, bir milyon, on milyon…) mobil madencilerin temel kazım hızları (pioneer + contributor) yarıya iniyor. Böylece zaman içinde Pi’nin nadir elde edilen bir dijital varlık olarak değerini koruması ve arttırması öngörülüyor.

Uygulama, kazımı başlattığımız andan itibaren bize 24 saatlik periyotlar halinde, her saniye Pi kazandırıyor. Üç adet 24 saatlik kazım periyodunu tamamladığımızda katkıcı rolüne kavuşuyor ve güvenlik çemberi kurabiliyoruz. Güvenlik çemberine istediğimiz kadar üye ekleyebiliyor fakat bunların yalnızca 5 tanesinden faydalanabiliyoruz. Çemberdeki her üye temel kazım hızımızı ve dolayısıyla toplam kazım hızımızı %20 artırıyor (5 üye ile %100+ kadar)

Pi Network Ne Kadar?


Pi network ne kadar? Sorusunun hemen hemen bir cevabı yoktur. Çünkü picoin hemen hemen işlem gören yada borsada yer alan bir sanal para değildir. Yeni kurulan sistem ile yıl nihayetinde madenci sayısının 1 milyonu aşacağı ve picoin in muamele görmeye başlamış olacağı öngörülüyor. Pi Network node sürümü ile bilgisayarlarda da madenciliği başlayan ve gittikçe tüm dünyada yaygınlaşan bir sistemdir. Network sistem olması hasebi ile 6 benlik bir grup oluşturulması ve kendinize koruma alanı yaratmanız isteniyor. Bu sistem aynı zamanda kullanıcı sayısını artırarak bir an ilkin borsaya girebilmek için oluşturulmuştur. Pi network Türkiye kadrosu paranın işlem görmesini sağlamak amacıyla Pİ logosu matbu tişörtleri picoin ile satışa çıkartarak bir pazar oluşturma yoluna gitmiştir. Picoin in işlem görmesini sağlayarak hızla borsa da yer alması hedefleniyor.


Pi Network Avantajları ve Dezavantajları

Pi network KYC yani alan kişi tanımı olarak yalnızca cep telefonunuzun doğrulanması ile madencilik yapabildiğiniz bir sistemdir. Sizden TC hüviyet numarası şeklinde hiç bir şahsi hüviyet bilgisi istenmez. Pi network borsa işlemlerinde henüz yer almadığından dijital cüzdan oluşturma gibi bir mecburiyet da yoktur. Yalnızca telefonunuzu bir ileti ile doğrulamanız isteniyor. İngiltere’ye bir kod numarası göndererek telefonunuzu güncelliyorsunuz. Bu ileti yalnızca 1 TL karşılığı gönderiliyor ve hiç bir kaybınız olmuyor. Cep telefonunuzdan 24 saatlik vakit dolduğunda size uyarma gelmesi unutmanızı engelliyor. Böylece her 24 saatte bir sisteminizi güncelleyerek picoin kazanmaya devam ediyorsunuz. Telefonunuzu yormadan, sürekli aleni kalma zorunluluğu olmadan, yalnızca güncellerken fazlaca az internet tüketen bir sistemdir. 30 Mb boyutu ile telefonunuzda yer kaplamaz. Telefonda kasma, yavaşlama şeklinde problemler oluşturmaz. Pi network price şu demek oluyor ki fiyat bilgisi nelerdir derseniz, henüz bir değeri yoktur. Picoin in tek dezavantajı hemen hemen işlem bulan bir sanal para olmaması ve borsada yer almıyor olmasıdır. 2021’de borsaya girmesi beklense de kati bir durum yoktur. Fakat yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey her gün sisteme girip bir tık atmak o kadar. Yani herhangi bir kaybınız ya da zararınız olmayacaktır. Bu nedenle denemeye değer bir sistem olduğu düşünülebilir. Kripto para piyasasına yeni bir coin ile giriş yapmak isteyenler için bir fırsat olabilir. Denemek isteyenler kullanıcı sayısı artmadan picoin madenciliği ile pi paralarını biriktirmeye başlayabilirler.

Öncelikle sisteme üye olabilmeniz için bir Akıllı Telefonunuzun olması şart. Yoksa bu sistemden (henüz) yararlanamazsınız.
  • iOS işlemcili Apple Telefonlarda, AppStore’dan “Pi Network” yazarak uygulamayı indirmelisiniz.
  • Android işlemcili telefonlardan ise Play Store’dan “Pi Network” Uygulamasını indirmelisiniz.
  • İOS Link : apple.co/3eobecB
  • ANDROİD Link: bit.ly/2YlEHOJ
Pi Network, picoin nedir?, Picoin, coin, bitcoin,

Üyeliğinizin kabul edilmesi için özel invited kodu gerekiyor. Sizin için bir tane kod buldum. Bunu kullanarak bin pi coin kazanabilirsiniz. Kod: Ryep Kod2:mchtkrgz25

Yorumlar